De Behandeling


De Intake:
In de Chinese geneeskunde wordt de ‘zieke’ in zijn geheel behandeld en niet alleen de ‘ziekte’. Daarom stel ik in de intake veel vragen. Een deel daarvan kunt u al invullen op een formulier dat u van mij krijgt na het maken van de eerste afspraak. Afhankelijk van de complexiteit wordt er bij de intake kort/niet behandeld. Er vindt pols en tongdiagnostiek plaats. Ik leg u mijn bevindingen voor en het behandelplan wordt voorgelegd. De duur van het herstel is afhankelijk van de duur van de klachten. Hoe korter de klachten hoe jonger de persoon hoe sneller het herstel.

Het vervolg consult:
U bespreekt met mij hoe het u vergaan is sedert het voorafgaande consult. Ik voel uw pols en bekijk uw tong. Dan gaat u op de bank liggen. De naaldjes (moxa, cups etc ) worden geplaatst. Daarna mag u ongeveer 20 minuten in alle rust blijven liggen. Eventuele begeleiding gaat naar de wachtkamer, behalve bij kinderen. Na het verwijderen van de naaldjes, aankleden en afrekenen wordt een vervolgafspraak gepland. Bij de zesde behandeling vindt een evaluatie plaats. Bij voldoende resultaat wordt een vervolgtraject besproken.

Informatie over kosten en vergoedingen en hoe contact op te nemen vindt u op de Contact pagina.

Over Yong Quan

Marie-Christine Klompenhouwer was jeugdarts en is acupuncturist. Tijdens een studiereis naar China zag zij de mogelijkheden van acupunctuur en na haar opleiding tot jeugdarts volgde zij een opleiding in de Traditionele Chinese geneeskunde. Met deze fusie van westerse en oosterse geneeskunde leidt zij haar acupunctuur praktijk in Rotterdam.

Marie-Christine Klompenhouwer

Recensies

"Na 4 a 5 sessies acupunctuur bij Marie-Christine merkte ik een duidelijke afname van de zenuwpijn in mijn been. Marie-Christine is een prettige en deskundige arts. Daarnaast is ze ook heel prettig, heeft ze fijne warme handen en is ze een wijze vrouw. Ik ben heel blij dat ik voor Marie-Christine gekozen heb."
Lees hier meer recensies

Route

Route naar acupunctuurpraktijk Rotterdam

Contact

Praktijk voor Acupunctuur Yong Quan
Marie-Christine Klompenhouwer
Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging
Privacy Verklaring