Eeuwenoude Oosterse geneeswijze
Herstel je lichaam, herstel jouw energiebalans
Er is meer dan alleen Westerse geneeskunde

Praktijk voor acupunctuur Yong Quan (spreek uit Jong Si-en)

In de praktijk van Marie-Christine Klompenhouwer, arts en acupuncturist, worden uw klachten al 15 jaar lang zowel fysiek als ook holistisch benaderd. Uw klacht is aan u gebonden en daarom onderhevig aan de invloed van uw emoties, geschiedenis en leefomstandigheden. U krijgt de ruimte om over deze aspecten te praten en ze mee te laten wegen in de behandeling en advisering. Als u dat liever niet wilt, dan kan de behandeling ook zonder deze benadering plaats vinden.

In de afgelopen jaren heb ik een grote verscheidenheid aan klachten behandeld. Ik heb veel ervaring met de behandeling van pijn, stressgerelateerde klachten, migraine, burn-out en klachten van de menopauze.Welke klachten


Vele klachten, concreet of vaag, zijn met acupunctuur te behandelen ook als u regulier uitbehandeld bent en nog klachten heeft. Als u vragen heeft, aarzelt u dan niet om te bellen om advies te vragen.

Acupunctuur


Angst, boosheid, voortdurende frustratie, zorgen, verdriet, koude, wind, regen, voeding, erfelijke factoren, infecties, trauma’s kunnen een oorzaak zijn van uit balans raken. Zowel langdurig een beetje uit evenwicht zijn, als kortdurend maar heftig, kunnen tot klachten of ziekte leiden. Acupunctuur is een goed middel om de balans te herstellen.

Totaalaanpak


Indien gewenst kunt u op woensdag terecht bij het Integraal Gezondheidscentrum in Bilthoven. In één consult ontvangt u daar een behandeling door twee disciplines; bijvoorbeeld fysiotherapie en acupunctuur. Een geweldige aanpak voor een snel en diepgaand herstel.

Kinderen


Kinderen verdragen acupunctuur even goed als volwassenen. Mocht uw kind het prikken met naalden te beangstigend vinden dan zal de behandeling op een andere manier plaats vinden. Een alternatief voor de naalden is bijvoorbeeld kloppen, wrijven of gebruik maken van een zwak laserstraaltje.

Chronisch pijn

Moe(deloos) van altijd pijn, acupunctuur helpt.
Lees meer »

Ondersteuning bij menopauze

Acupunctuur tempert klachten als opvliegers, nachtzweten e.d.
Lees meer »

Ondersteuning bij afvallen

Afvallen op een gezonde en verantwoorde manier en weer goed in je vel komen.
Lees meer »

Spanning en vermoeidheid

Acupunctuur helpt u te ontspannen en van uw vermoeidheid af te komen.
Lees meer »

Over Yong Quan

Marie-Christine Klompenhouwer was jeugdarts en is acupuncturist. Tijdens een studiereis naar China zag zij de mogelijkheden van acupunctuur en na haar opleiding tot jeugdarts volgde zij een opleiding in de Traditionele Chinese geneeskunde. Met deze fusie van westerse en oosterse geneeskunde leidt zij haar acupunctuur praktijk in Rotterdam.

Marie-Christine Klompenhouwer

Recensies

"Na 4 a 5 sessies acupunctuur bij Marie-Christine merkte ik een duidelijke afname van de zenuwpijn in mijn been. Marie-Christine is een prettige en deskundige arts. Daarnaast is ze ook heel prettig, heeft ze fijne warme handen en is ze een wijze vrouw. Ik ben heel blij dat ik voor Marie-Christine gekozen heb."
Lees hier meer recensies

Route

Route naar acupunctuurpraktijk Rotterdam

Contact

Praktijk voor Acupunctuur Yong Quan
Marie-Christine Klompenhouwer
Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging
Privacy Verklaring